Halloween og fastelavns fest

Halloween og Fastelavn

Halloween udsmykning og kostumer
Halloween udsmykning og kostumer

Fastelavn og Halloween, festdagende minder meget om hinanden, de kræver kostumer, udsmykning og en evig plage for slik 😉

Så i denne kategori har vi samlet, kostumer og udsmykning til begge!

Fastelavn skal fejres

fastelavnsfest
Fastelavnsfest med udklædning

På denne dag er tønden fyldt med godter. “Katte Dronning” er den, der banker bunden ud af tønden, så slik eller gaver vælter ud, mens den, der bliver “Katte Konge”, er den, der slår det sidste bræt ned.

Viser alle 38 resultater

Viden om Fastelavn og Halloween

Hvad er Halloween

Udsmykning til halloween og fastelavn
Kostumer og udsmykning til halloween og fastelavn

Halloween er en amerikansk tradition, og det er en festlige højtid, hvor folk klæder sig ud i skræmmende halloween kostumer.

Halloween stammer oprindeligt fra Skotland og Irland, hvor det oprindeligt var en form for høstfest. Siden da har højtiden spredt sig til hele verden, og mange danskere har taget den til sig.

Børn er begyndt at gå fra hus til hus iført uhyggelig halloween udklædning og råber højt: “Slik eller ballade! / Trick or Threat”. Højtiden bliver fejret med fester for både børn og voksne – og folk møder op i halloween udklædninger, mens festlokalet er pyntet drabeligt op.

Du kan skabe den perfekte Halloween med vores festlige udvalg.

Fastelavn og fastelavnsboller

fastelavnsboller
Fastelavnsboller så er det helt perfekt

En anden tradition relateret til Fastelavn er at spise Fastelavnsboller. Disse er søde boller, der typisk er fyldt med fløde eller syltetøj.

Bag dem som en aktivitet med børnene eller du kan købe dem næsten overalt i bagerier og indkøbscentre.

Hvad er Fastelavn

Fastelavnstiden starter med fastelavnssøndag, hvor børnene klæder sig ud og slår katten af tønden, for eksempel i idrætsforeninger eller boligforeninger.

Men også mange kirker har specielle børnegudstjenester til fastelavn, som regel med efterfølgende tøndeslagning og spisning af fastelavnsboller. Fastelavnssøndag var en af de sidste dage, hvor man førhen måtte spise kød. Derfor hed den flæskesøndag.

Herefter følger fastelavnsmandag, hvor nutidens børn klæder sig ud i festlige fastelavns kostumer, denne gang for at slå katten af tønden i skolen, børnehaven eller vuggestuen.

Samt selvfølgeligt traditionen med, at gå fra hus til hus iført festligt fastelavns kostume, og indsamle slik og andre gode sager.

Førhen var denne dag også helliget fest og kødspisning ligesom flæskesøndag, og den hed derfor flæskemandag.